Russische voetbalbond haalt hard uit: 'Sport moet wegblijven van politiek'

Russische voetbalbond haalt hard uit: 'Sport moet wegblijven van politiek'

26-02-2022 08:50
49

De Russische voetbalbond (RFU) is woedend op de UEFA, dat de Champions League-finale heeft verplaatst van Sint-Petersburg naar Parijs vanwege de Russische inval in Oekraïne. De RFU vindt dat sport en politiek gescheiden moeten blijven.

Naast het afpakken van de eindstrijd in het miljardenbal, mogen Russische clubs daarnaast alleen nog op neutraal terrein in actie komen in Europese duels. "De beslissing is gebaseerd op politieke redenen", zegt RFU-voorzitter Alexander Dyukov in een verklaring. "De RFU hanteert altijd het principe dat sport wegblijft bij politiek. Deze beslissing kunnen we dus niet steunen."

Ook het feit dat Russische clubs tot nader order geen thuiswedstrijden meer mogen spelen in Europees verband, is tegen het zere been van de RFU. "Die beslissing doet schade aan de sport en beïnvloedt de belangen van spelers, trainers en supporters", aldus Dyukov. "We zijn altijd klaar om te bewijzen dat we aan alle benodigdheden kunnen voldoen om veilige wedstrijden te organiseren."

Rusland is ook nog altijd van plan om het duel met Polen in de play-offs van het WK in eigen huis te spelen. De Polen gaven al aan niet van plan te zijn naar Rusland af te reizen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie