Schreuder ziet Oekraïner Sobol afzien bij Club Brugge: Zwaar voor hem

Schreuder ziet Oekraïner Sobol afzien bij Club Brugge: "Zwaar voor hem"

25-02-2022 22:01

De hele wereld kijkt momenteel naar Oekraïne, waar op dit moment een hevige oorlog woedt tegen Rusland. Ook in ons land zijn er heel wat mensen die de focus vooral gericht hebben op Oekraïne. Eentje daarvan is de Oekraïner Eduard Sobol van Club Brugge.

Voor de linksachter is voetbal eventjes een grote bijzaak geworden. Dat beseft men ook bij Club Brugge. Zo nam coach Alfred Schreuder Sobol vrijdag even apart. "Ik heb hem even gesproken", begint Schreuder op zijn persconferentie. "Wat er in zijn thuisland gebeurt, is verschrikkelijk. Hij heeft het er lastig mee en het is natuurlijk zwaar voor hem", klinkt het.

Sobol kreeg van Schreuder dan ook de tijd om zijn gedachten te verzetten tijdens deze moeilijke periode voor hem. "Als Eddy een dag iets anders wil doen dan voetbal, dan is dat voor mijn part best mogelijk. Niemand had erop kunnen rekenen dat zoiets zou gebeuren: het is verschrikkelijk voor zijn familie", aldus de Nederlander.

Ondanks de moeilijke periode is Sobol wel gewoon beschikbaar voor de partij van zondag tegen Royal Antwerp FC. "Dat zie ik op training, en Eddy heeft aangegeven dat hij zich hier fijn voelt. Voetbal kan ook ontspanning zijn", besluit Schreuder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie