Disciplinaire Raad grijpt in en besluit Arteaga toch voor twee matchen te schorsen

Disciplinaire Raad grijpt in en besluit Arteaga toch voor twee matchen te schorsen

25-02-2022 17:14
5

KRC Genk moet Gerardo Arteaga dan toch twee wedstrijden missen. De Disciplinaire Raad van de Belgische voetbalbond heeft de schorsing van de verdediger zwaarder gemaakt. In plaats van één speeldag moet hij nu twee speeldagen brommen.

Via Twitter deelt de Disciplinaire Raad haar beslissing met de buitenwereld. Naast de schorsingsdagen krijgt Arteaga ook nog eens 2500 euro om op te hoesten. De Mexicaanse linksachter trapte in de topper met RSC Anderlecht hard langs achteren op de kuit van Christian Kouamé. In eerste instantie kwam hem dat slechts op geel te staan, maar na een ingreep van de VAR veranderde die kleur naar rood. 

Daardoor wist Arteaga al dat er hem een schorsing boven het hoofd hing. Begin deze week had het bondsparket twee effectieve speeldagen gevorderd, maar na beroep van Genk werd dat herleid tot eentje. Daar was de Disciplinaire Raad het dus duidelijk niet mee eens. Die heeft de strafmaat opnieuw op twee gelegd.

Zo ziet Arteaga de wedstrijden tegen KV Kortrijk (thuis) en Cercle Brugge (uit) door de neus geboord. Midden maart zou hij wel weer beschikbaar zijn voor de derby tegen Sint-Truiden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie