Schreuder hint zelf naar straffe vervanger De Ketelaere: Geweldige ontwikkeling

Schreuder hint zelf naar straffe vervanger De Ketelaere: "Geweldige ontwikkeling"

25-02-2022 17:58 Laatste update: 17:24
4

Het zal hoe dan ook een glimlach op de gezichten van heel wat Antwerp-fans getoverd hebben, het bericht dat Charles De Ketelaere verstek moet geven voor de topwedstrijd van zondag. De steraanvaller heeft last van een schouderblessure en leverde bovendien een positieve coronatest af. Alfred Schreuder moet daarom op zoek naar een vervanger. Hij heeft alvast een verrassende naam op het oog.

In eerste instantie baalt Schreuder uiteraard stevig van de afwezigheid van De Ketelaere, die tot nu toe zowat elke minuut volmaakte voor Club in de Jupiler Pro League. "Het is steeds lastig als er een topspeler geblesseerd is", werpt de trainer zijn pupil nog een mooi bloemetje toe. Toch wil hij zich vooral focussen op de jongens die nog wel ter zijner beschikking staan. "Je moet nooit jammeren over wat je niet hebt - dan bekijk je het te negatief."

Diep in de punt mag Schreuder eigenlijk niet klagen over een gebrek aan alternatieven. Bas Dost en winteraankoop Sargis Adamyan lijken logische kandidaten, maar de Nederlander heeft ook nog een derde troefkaart achter de hand, zo merkt hij zelf op. De zestienjarige Antonio Nusa maakte de voorbije weken indruk bij de beloften.

Hoewel de Noor nog wacht op zijn debuut voor de hoofdmacht van Club Brugge, ziet Schreuder in hem een mogelijkheid om het verlies van De Ketelaere op te vangen. "Hij ontwikkelt zich geweldig. Het geeft ons meerdere opties voorin", klinkt het positief.