Uitkijken naar speeldag 29 : Geen Undav of Vanzeir, en toch slaat Union nu al slag

Uitkijken naar speeldag 29 : Geen Undav of Vanzeir, en toch slaat Union nu al slag

25-02-2022 17:00 Laatste update: 05-03-2022 11:15
3

Stilaan komt maart in zicht, de maand die traditiegetrouw in het teken staat van de sprint richting Play-Offs. Dat zal dit jaar niet anders zijn! Liefst twaalf ploegen komen nog in aanmerking voor een plekje, terwijl onderin de degradatiespanning haar kookpunt bereikt. VoetbalPrimeur.be omcirkelt vijf zaken om dit weekend naar uit te kijken.

Dubbele talisman ontbreekt
Ze zijn zonder twijfel de verpersoonlijking van het onwaarschijnlijke succesverhaal van hun club, maar tegen KAS Eupen zal Union Saint-Gilloise het toch echt zonder Deniz Undav en Dante Vanzeir moeten rooien. Op die laatste hoeft de koploper zelfs niet meer te rekenen tot de laatste speeldag. Vriend en vijand kijkt reikhalzend uit naar de impact van zijn afwezigheid op de Brusselse hoogconjunctuur. Wees gerust: de vakman in FeliceMazzu broedt al dagen op een plannetje om het verlies van Vanzeir op te vangen.

Nummer twee tegen nummer drie
Union mag dan wel een klap gekregen hebben, dit weekend wordt het eigenlijk altijd een winnaar. Met Club Brugge versus Royal Antwerp FC kijken de twee dichtste belagers elkaar namelijk in de ogen. Gezien het thuisvoordeel zou je Blauw-Zwartals favoriet kunnen beschouwen, al valt het af te wachten wie voor de flitsen zal zorgen nu Charles De Ketelaere verstek heeft moeten geven. Het bezoek uit Deurne-Noord moet dan weer kleur bekennen na enkele ontgoochelende topwedstrijden. Welke van de twee raakt het spoor uit Sint-Gillis niet bijster?

Stomend Sclessin
Geen witte, maar zwarte rook stijgt de laatste weken op vanuit de schouwen aan de boorden van de Maas. Het dondert namelijk van jewelste binnen het trotse Standard Luik. De resultaten vallen vies tegen, de rode streep loert angstvallig om de hoek, de harde kern roert zich als nooit tevoren. Deze vrijdag greep het bestuur alvast in: CEO Marc Grosjean moest ophoepelen. Een groot gedeelte van de aanhang zal daar geen traan om laten, maar het lijkt pas het begin van een paleisrevolutie op Sclessin. Kortom: ideale omstandigheden om KAA Gent te ontvangen!

Supporters in toom houden
Jammer genoeg lijkt deze ambitie haast onverzoenbaar met punt drie. Nu de modale voetbalfan weer welkom is in zijn of haar favoriete tempel, zijn het de minder modale voetbalfans die zich van hun slechtste kant lieten zien. In de beladen burenstrijd tussen KV Kortrijk en SV Zulte Waregem vonden enkele thuissupporters er niets beter op dan zich te gaan verkneukelen in het uitvak. In Eupen lieten heethoofden  hun vuisten dan weer spreken tegenover de politie. Het hooliganisme is helemaal terug van (nooit echt) weggeweest, zo lijkt de droevige conclusie te luiden …

Kelderkraker als toetje
Zondagavond heeft de kalendermaker nog een leuke uitsmijter in petto. Toegegeven, normaal gesproken loopt de gemiddelde voetballiefhebber niet meteen warm om na een drukbezet weekend nog even de tanden te zetten in SV Zulte Waregem – RFC Seraing. Deze keer belooft dat echter een zenuwenslag op leven en dood te worden. De (mogelijke) triomfator zet alvast een mooie stap richting behoud, in de eerste plaats op mentaal vlak. K. Beerschot V.A. zal haar oog evenzeer op de Gaverbeek gericht houden. Wie is nu eigenlijk het echte doelwit in haar stilaan hopeloze overlevingstocht?