Gent kent mogelijke tegenstanders in Europa: Tielemans of Vertessen zijn opties

Gent kent mogelijke tegenstanders in Europa: Tielemans of Vertessen zijn opties

25-02-2022 10:05
2

KAA Gent kent vandaag haar tegenstander voor de achtste finale in de Conference League. Om 13u vindt in Nyon de loting voor de Europa League en de Conference League plaats. Mogelijks moeten Youri Tielemans, Yorbe Vertessen of Loïs Openda binnenkort afreizen naar de Ghelamco Arena.

Nadat KAA Gent eerste werd in haar Conference League-groep, moest het geen tussenronde spelen. Dat deden zestien andere clubs wel en daaruit komt de tegenstander van de Buffalo's. Onder die clubs zijn er een aantal kleppers die Gent misschien nu nog wil ontlopen: Leicester City van Youri Tielemans en Timothy Castagne, PSV dat de achtste finales bereikte met dank aan Yorbe Vertesse en ook Olympique Marseille, dat tweede staat in Ligue 1 kan uit de trommel komen voor Gent.

Verder zijn er nog enkele op papier 'lichtere' tegenstanders voor Gent. Het Noorse Bodoe/Glimt (dat Celtic uitschakelde), FC Paok Thessaloniki, Partizan Belgrado, Slavia Praag en Vitesse waarbij ex-Bruggeling Loïs Openda geregeld voor een doelpunt zorgt.