Saelemaekers: Wij zijn in Qatar sowieso een favoriet voor goud

Saelemaekers: "Wij zijn in Qatar sowieso een favoriet voor goud"

25-02-2022 09:45 Laatste update: 09:50
9

Alexis Saelemaekers kent met AC Milan een topseizoen en wil dat graag doortrekken naar het WK met de Rode Duivels. In een interview met Het Nieuwsblad blikte hij vooruit op Qatar 2022.

Saelemaekers speelt bij AC Milan niet vaak 90 minuten, maar speelde wel al in iedere competitiewedstrijd. De Rossoneri staan eerste in de Serie A, vlak boven stadsgenoot en rivaal Internazionale, dat wel een wedstrijd minder speelde. "Wij moeten van niemand schrik hebben”, zei Saelemaekers trots over zijn team.

Vertrek bij Paars-Wit

In het interview gaf het jeugdproduct van RSC Anderlecht aan dat hij niet verbaasd is van zijn goede overstap van Anderlecht naar Milaan. "Ik heb altijd in mezelf geloofd.” Ook blikte hij terug op zijn vertrek uit het Lotto Park. "Ik had op een mooiere manier willen vertrekken, vooral richting de supporters - die mensen hebben me altijd gesteund." Hij voegde eraan toe dat Anderlecht de club van zijn hart blijft en dat hij alle wedstrijden volgt. "Er is vooruitgang in vergelijking met mijn periode. Wie weet is dit jaar zelfs een titel mogelijk", aldus Saelemaekers.

Wereldkampioen

Ook met de Rode Duivels is Saelemaekers ambitieus. Hij hoopt dat hij geselecteerd wordt door Roberto Martinez voor de komende interlandperiode en natuurlijk voor het WK. "Meneer Martínez weet in elk geval wat hij aan mij heeft", zei Saelemaekers die ook nuchter bleef: "Ik ben pas 22, het zou geen schande zijn om nog wat geduld te moeten oefenen." 

De mogelijkheden van de Rode Duivels op het komende EK schat Saelemaekers hoog in. "Als elke speler zijn top­niveau haalt, zijn er weinig landen die zo veel kwaliteit hebben als wij. We zijn in Qatar sowieso een favoriet voor goud.”