Barça wint van Mertens en Napoli, ook Meunier en Hazard uitgeschakeld

24-02-2022 22:54
6

FC Barcelona heeft een overtuigende overwinning geboekt op het Napoli van Dries Mertens als invaller. Rangers FC heeft Borussia Dortmund met Thorgan Hazard en Thomas Meunier uit de Europa League geknikkerd.

Napoli - FC Barcelona 2-4
Na het 1-1 gelijkspel van vorige week kon het nog alle kanten opgaan in Napels. De bezoekers schoten echter uit de startblokken: Jordi Alba maakte na acht minuten spelen al de openingstreffer namens Barcelona. Vijf minuten later stond Frenkie de Jong op: de Nederlander verdubbelde de marge voor Barcelona met een prachtige treffer in de verre hoek.

Voor de pauze werden er nog twee goals gemaakt: Lorenzo Insigne maakte eerst de 1-2 vanaf de strafschopstip, en vlak voor het fluitsignaal schoot Gerard Piqué de bal met zijn chocoladebeen tegen de touwen voor de 1-3.

In de tweede helft liet Barcelona goed voetbal zien. Dat leverde ook nog de 1-4 van Pierre-Emerick Aubameyang op, die mede door een overstapje van Frenkie de Jong tot stand kwam. Barça bleef daarna dominant, maar Napoli maakte nog de 2-4. Ondanks die goal gaan de Catalanen door naar de achtste finale van de Europa League. Napoli is uitgeschakeld.

Rangers - Borussia Dortmund 2-2
Na de 2-4 nederlaag van een week eerder moest Dortmund aan de bak op Ibrox. De tweede ontmoeting tussen de Schotse en Duitse grootmacht werd echter opnieuw rommelig. Na iets meer dan twintig minuten spelen kwam Dortmund verder in de problemen, doordat het een penalty tegenkreeg. James Tavernier hield zijn hoofd koel en benutte de strafschop: 1-0. Dortmund greep daarna het initiatief, wat zorgde voor de gelijkmaker van Jude Bellingham.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong, waardoor de volgende Europa League-ronde ineens een stuk minder ver weg was voor de Duitsers. Donyell Malen wist vanaf een meter of vijf te scoren, na een balletje achter het standbeen van Bellingham. In de tweede helft kon Dortmund echter niet doordrukken. Het werd een half uur voor het laatste fluitsignaal zelfs 2-2, doordat Tavernier opnieuw scoorde. In de slotfase wist Borussia Dortmund geen vuist meer te maken, waardoor Europese uitschakeling een feit is. Het Rangers van Van Bronckhorst gaat verrassend door in de Europa League.