Alle drie de tegenstanders keren zich tegen play-ofs op Russisch grondgebied

Alle drie de tegenstanders keren zich tegen play-ofs op Russisch grondgebied

24-02-2022 18:01
3

De voetbalbonden van Polen, Zweden en Tsjechië hebben samen gereageerd op de militaire handeling van Rusland in Oekraïne. De drie landen gaan in maart met Rusland om een WK-ticket voetballen, maar willen dat niet op Russisch grondgebied doen.

De wedstrijd Rusland-Polen van 24 maart wordt in principe in Moskou. Als de gastheren doorgaan, ontvangen ze Zweden of Tsjechië in hun hoofdstad. De huidige situatie in Oekraïne werpt echter een heel ander licht op die play-offs. 'De kwalificatiewedstrijden voor het WK in Qatar moeten niet op Russisch grondgebied gespeeld worden', laat de Poolse bond – ook namens zijn tegenstanders – weten in een statement.

De drie landen beroepen zich op de veiligheidssituatie, na het uitbreken van het conflict in Oekraïne. 'Deze militaire escalatie zal serieuze gevolgen hebben, ook voor de veiligheid van onze vertegenwoordigers en andere delegatieleden. Daarom verwachten wij dat de UEFA en FIFA actie ondernemen en met alternatieve oplossingen voor deze wedstrijden komen.'