Russisch international Smolov spaart kritiek op Poetin niet

Russisch international Smolov spaart kritiek op Poetin niet

24-02-2022 16:10
22

Fedor Smolov, 45-voudig international en aanvaller van Dinamo Moskou, heeft zich op Instagram uitgesproken tegen de Russische agressie in Oekraïne. Hij is het niet eens met de oorlog die zijn land voert.

De 32-jarige Smolov, die ondertussen 45 interlands voor Rusland achter zijn naam heeft staan, postte op zijn sociale kanalen een afbeelding met de tekst 'nee tegen oorlog' erbij. Daarnaast postte hij emoticons van een gebroken hart en van de Oekraïense vlag.

Een opmerkelijk en dapper besluit, omdat de aanvaller al zijn hele voetballeven in Rusland voetbalt en op een half jaar in Nederland en een half jaar bij Celta de Vigo na nooit uit zijn vaderland vertrok. De actie van Smolov past in de reeks gebeurtenissen waarmee de voetbalwereld zich uitspreekt tegen de Russische agressie.

Eerder brak Schalke 04 al met Gazprom, de Russische gasgigant, en werd duidelijk dat de UEFA van plan is om de Champions League-finale te verplaatsen. Die zou in mei gespeeld moeten worden In Sint-Petersburg, maar lijkt nu naar Duitsland of Engeland te gaan.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fedor Smolov (@smolovfedor_10)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie