UEFA belegt vergadering: 'Sint-Petersburg raakt CL-finale kwijt'

UEFA belegt vergadering: 'Sint-Petersburg raakt CL-finale kwijt'

24-02-2022 13:45 Laatste update: 13:40
18

De finale van de Champions League zal dit jaar niet in Sint-Petersburg worden gespeeld na de Russische invasie van Oekraïne. Het besluit wordt vrijdag bevestigd tijdens een buitengewone vergadering van de UEFA, meldt AP op basis van bronnen.

UEFA-preses Aleksander Ceferin en de uitvoerende commissie komen vrijdagochtend bij elkaar om de situatie te evalueren en alle nodige besluiten te nemen, zo kondigt de Europese voetbalbond aan. 'Verdere communicatie vindt plaats na de bewuste meeting.' Toch heeft persbureau AP al vernomen dat de finale wordt afgenomen van Sint-Petersburg vanwege de recente ontwikkelingen.

Wat de Russische inval betekent voor Zenit Sint-Petersburg en Spartak Moskou, is afwachten. Zenit neemt het donderdagavond op tegen Real Betis in de tussenronde van de Europa League. Het duel in Sevilla begint om 21.00 uur. Spartak plaatste zich als groepswinnaar reeds voor de achtste finale van de Europa League.

Donderdagochtend werden er over heel Oekraïne meerdere explosies waargenomen, waaronder in de hoofdstad Kiev. Ook staken Russische pantservoertuigen de Oekraïense grens over. Duizenden mensen zijn op de vlucht geslagen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie