Geen grote doorbraak voor Puig bij Barcelona: 'Xavi laat talent gaan'

Geen grote doorbraak voor Puig bij Barcelona: 'Xavi laat talent gaan'

24-02-2022 09:20

Riqui Puig had gehoopt dat de trainerswissel bij FC Barcelona goed voor hem zou uitpakken, maar ook onder Ronald Koemans opvolger Xavi komt hij nauwelijks aan bod. De 22-jarige spelmaker heeft van de trainer te horen gekregen dat hij mag vertrekken uit Camp Nou.

Dat meldt La Vanguardia. Puig stond lange tijd te boek als een groot talent bij Barcelona, maar een basisplaats wist hij de voorbije jaren nooit af te dwingen. Door de doorbraak van spelers als Pedri, Gavi en Nico González en de komst van Frenkie de Jong is hij zelfs alleen maar gedaald in de pikorde. Dit seizoen kwam Puig tot tien optredens in de Primera División, maar hij stond slechts één keer in de basis.

Ondanks zijn bijrol wilde Puig lange tijd niet vertrekken bij zijn jeugdliefde, maar daar kan in de zomer verandering in komen. Zijn zaakwaarnemers benadrukken dat hij moet gaan spelen en de kleine middenvelder is bereid om naar voorstellen te luisteren. De Spaanse krant roept in herinnering dat eerder onder meer PSV en FC Porto belangstelling hadden. Of dat nog steeds het geval is, is niet duidelijk.

"Bij La Masía werd hij gewaardeerd om wat hij met de bal deed, maar in het profvoetbal wordt er ook in andere aspecten zoals het verdedigen en het aanvallen meer verlangt", zegt een jeugdtrainer tegen La Vanguardia.