'Twist rond Dembélé: Fransman is Xavi dankbaar en wil liefst bij Barça blijven'

'Twist rond Dembélé: Fransman is Xavi dankbaar en wil liefst bij Barça blijven'

23-02-2022 10:45
3

Een nieuwe twist rond Ousmane Dembélé bij FC Barcelona: de 24-jarige aanvaller hoopt nog altijd op een langer verblijf in Camp Nou. Dat meldt Diario SPORT, dat rept van een 'caso abierto'.

Barça probeerde lange tijd om het aflopende contract van Dembélé te verlengen, maar bereikte geen akkoord. De financieel geplaagde Catalanen beklaagden zich meermaaals over de imposante eisen van de Fransman en zijn zaakwaarnemer en een breuk in januari leek onvermijdelijk. Een transfer bleef echter uit, waardoor voor Dembélé het komende halfjaar slechts een bijrol leek weggelegd.

Xavi laat het sportieve aspect echter prevaleren en gaf hem zondag zelfs een basisplaats in het La Liga-duel bij Valencia (1-4). Dat vertrouwen betaalde Dembélé terug met een assist. Volgens SPORT is de dribbelaar zijn trainer erg dankbaar en is het zijn prioriteit om bij Barça te blijven. Ook Xavi hoopt dat de partijen alsnog nader tot elkaar komen, maar de clubleiding blijft sceptisch. Al te vaak sprak Dembélé mooie woorden, maar bleef het daar ook bij. Het initiatief ligt dan ook bij de speler.