Tuchel verklaarde waarom Lukaku 90 minuten op de bank zat: Hij leek afgepeigerd

Tuchel verklaarde waarom Lukaku 90 minuten op de bank zat: "Hij leek afgepeigerd"

23-02-2022 08:15 Laatste update: 08:24
11

Chelsea FC won dinsdagavond met 2-0 van Lille in de Champions League. Op Stamford Bridge stond één Belg tussen de lijnen, Amadou Onana van Lille en dus niet Romelu Lukaku. Daar deed Chelsea-trainer Thomas Tuchel na de wedstrijd zijn zegje over, zo schreef Het Nieuwsblad

Tuchel gaf aan dat hij vond dat Lukaku afgepeigerd leek. "Hij heeft dan ook veel gespeeld. De extra tijd in de WK-finale voor clubs, het vele reizen", zei Tuchel. De Duitse coach verwees ook naar Lukaku's wedstrijd van het afgelopen weekend waarbij hij in de hele wedstrijd slechts zeven baltoetsen liet registreren. "Dat was niet zijn beste match. Misschien is het makkelijker voor hem om van de bank te komen en zo de match te doen kantelen, indien nodig."

In tegenstelling tot zijn twee seizoenen bij Internazionale, waar Lukaku een onbetwiste titularis was, is dat bij Chelsea niet altijd het geval. Al maakte Lukaku de afgelopen weken weer vaker de 90 minuten vol. In de Premier League zit Big Rom aan vijf goal en één assist in 17 wedstrijden en in de Champions League staat de teller op twee doelpunten en één assist in vier wedstrijden.

Amadou Onana, de kapitein van de Belgische U21, stond voor Lille aan de aftrap in Londen. De 20-jarige middenvelder speelde 65 minuten en kwam zo in actie in alle wedstrijden van Lille in de Champions Leauge dit seizoen.