Joos: Van alle Anderlecht-spelers, gaat hij de beste carrière maken

Joos: "Van alle Anderlecht-spelers, gaat hij de beste carrière maken"

23-02-2022 08:35 Laatste update: 08:42
8

De verdediging van RSC Anderlecht, dat was een van de zaken waar Filip Joos, Aster Nzeyimana, Steven Defour en Sam Kerkhofs het over hadden in de voetbalpodcast 90 Minutes. Ze gingen onder andere na wie het ideale centrale duo is voor Vincent Kompany.

Filip Joos begon met de loftrompet op te steken voor Sergio Gomez. "Als ik Barcelona was, zou ik Gomez in mijn kern willen", zei Joos die erop wees dat Gomez ondertussen, naast goed voetbalt, ook goed verdedigt. "Van alle Anderlecht-spelers, gaat hij de beste carrière maken", voorspelde Joos. 

De tweede verdediger die werd aangehaald in het gesprek was Zeno Debast. "Wat een sjotter", zei Nzeyimana vol lof. De mannen van 90 Minutes braken zich over het vraagstuk: Debast of Hoedt, wie haal je eruit als Delcroix terug is. 

Joos merkte daarbij op dat je qua linksvoetigheid logischerwijs voor Wesley Hoedt zou gaan en dat Hoedt zijn nivau aan het opkrikken is. Steven Defour leek ook voor een combinatie Delcroix-Hoedt te gaan. "Zou je met Delcroix en Debast centraal achterin spelen?", vroeg Defour zich af en stelde dat zij nog te weinig ervaring en métier hebben samen. "Als ze alle drie fit zijn, denk ik dat Kompany voor Delcroix en Hoedt zou kiezen", voegde Nzeyimana er nog aan toe.  

Joos maakte nog de vergelijking tussen Zeno Debast en een jonge Vincent Kompany bij Anderlecht. "Kompany had nog meer flair, maar hij maakte meer fouten dan Debast nu", zei Joos. "Maar dat is misschien ook door die flair die hij had."