Red Flames winnen Pinatar Cup na spannende strafschoppenreeks

23-02-2022 07:45 Laatste update: 07:50
6

Nadat de Red Flames Slowakije en Wales hadden uitgeschakeld, speelden ze de finale van de Pinatar Cup tegen Rusland. Na de reguliere speeltijd stond het nog 0-0 en strafschoppen moesten dus beslissen wie de trofee in ontvangst mocht nemen. Onze Red Flames trokken aan het langste eind, het werd 7-6.

In het openingskwartier waren de beste kansen voor België. Gouden Schoen-winnares Janice Cayman en Jassina Blom hadden goede mogelijkheden maar werkten niet af. Daarna kwam Rusland beter in de wedstrijd zonder echt te dreigen. Het kreeg een hele reeks stilstaande fasen na elkaar, maar kon daaruit uiteindelijk niet scoren.

In de tweede helft zagen de Red Flames nog een Russische bal op de lat stranden en kon opnieuw Janice Cayman haar kans niet overwerken. Invallers Marie Minnaert en Jill Janssens zorgden voor nieuwe Belgische kansen, maar dat bleef zonder resultaat. Een brilscore na 90 minuten en dus werd de Pinatar Cup beslist op penalty's.

Die strafschoppenreeks begon niet goed voor de Red Flames. De eerste elfmeter werd gemist door Davina Philtjens, maar doordat Yana Sheina de beslissende vijfde penalty voor Rusland er niet inschoot, leefde België nog. De Belgische dames zouden niet meer missen, Rusland wel waardoor België zich kroonde tot winnaar van de Pinatar Cup 2022.