Berghuis blij met Ajax-stap en ploeggenoten in Amsterdam: Heerlijk voetballen

Berghuis blij met Ajax-stap en ploeggenoten in Amsterdam: "Heerlijk voetballen"

22-02-2022 20:30
3

Steven Berghuis kijkt uit naar het treffen tussen Benfica en Ajax in de Champions League. De aanvaller annex middenvelder geeft aan dat zijn nieuwe uitdaging in Amsterdam hem goed doet.

"Ik pin mijzelf niet vast op een positie", begint Berghuis in gesprek met het Algemeen Dagblad over zijn vele positiewisselingen. "Het is nu heerlijk voetballen, met Daley Blind achter me en Dusan Tadic voor me. Zij maken steeds slim ruimte. Maar met Ryan Gravenberch op deze positie hebben we een ander wapen. Hij komt met zijn rechterbeen eerder in schietpositie."

Berghuis geeft aan dat hij tevreden is met zijn stap van Feyenoord naar Ajax. "Dit tilt mij naar een hoger niveau. Ik ontwikkel mezelf op meerdere posities. Dat is leuk, ik heb het naar mijn zin. Je komt bij een nieuwe ploeg. Op een podium waar je graag wil spelen. Je maakt je eerste goal voor Ajax. Veel kwam bij elkaar. De schoonheid van de goal, maar ook de transfer die moeilijk was. Die maak je niet zomaar, ik heb niet de makkelijkste weg gekozen. Die goal voelde een beetje als bevestiging dat ik het goed had gedaan."

Berghuis kijkt uit naar het Champions League-treffen met Benfica woensdag. "Er liggen kansen. Maar alleen als we top zijn. Ik hoop op een speciale avond. Die Europese duels zijn het allermooiste."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s