Storm: Ik werd gepest in de jeugdopleiding van Club Brugge

Storm: "Ik werd gepest in de jeugdopleiding van Club Brugge"

22-02-2022 09:15 Laatste update: 11:55
22

De Stip-It-actie, ofwel de actie tegen pesten georganiseerd door Ketnet, werd ook door de Belgische voetbalclubs opgepikt. Ook Nicolas Storm hecht belang aan de actie aangezien hij tijdens zijn periode bij de jeugd van Club Brugge zelf gepest werd, zo zei hij bij Extra Time.

"Een bepaalde periode in de jeugd van Club Brugge ben ik er ook mee geconfronteerd geweest", aldus Storm. De winger van KV Mechelen maakte als tiener de overstap van Sporting Lokeren naar Club Brugge, maar dat verliep niet helemaal zoals verhoopt. "De jongens die op mijn positie speelden, die stonden sterker in de groep dan ik want die kenden elkaar al. Er zijn toen dingen gebeurd die niet konden."

Filip Joos vroeg aan Storm of dat pestgedrag ooit zijn goesting om te voetballen wegnam, waarop Storm antwoordde dat dat wel even zo was. "Op dat moment had ik zo iets van: Waarom ik?" Storm sprak er niet over met zijn ouders. "Op die leeftijd wil je ook stoer zijn, maar mijn mama merkte op dat ik veel minder content rondliep", zei Storm. "Club Brugge heeft dat toen aangepakt nadat mijn moeder en ik dat meldden, maar bij Club Brugge hadden ze het niet opgemerkt omdat ze mij nog niet echt kenden." Storm voegde er nog aan toe dat de jongen die hem pestte, het jaar daarop is weggestuurd bij Club Brugge?