Agüero met Argentijnse elftal naar het WK: 'Dat moeten we nog bepalen'

Agüero met Argentijnse elftal naar het WK: 'Dat moeten we nog bepalen'

22-02-2022 08:45

Sergio Agüero reist in het najaar met de nationale ploeg van Argentinië naar Qatar. De voormalig spits moest noodgedwongen stoppen met voetballen, maar gaat op het WK een functie in de staf bekleden. 

"We moeten nog bepalen welke rol dat precies wordt, maar ik ga in ieder geval met de ploeg naar het WK", maakt Agüero kenbaar in gesprek met TyC Sports. De Argentijn maakte in december vorig jaar bekend dat hij wegens hartproblemen moest stoppen met zijn actieve loopbaan. Het voetbal loslaten kan hij niet. "Ik wil graag bij de jongens zijn", doelt hij op de spelers van het nationale elftal.

Agüero heeft al een gesprek gehad met bondsvoorzitter Claudio Tapia. De oud-speler van onder meer Manchester City en FC Barcelona hoopt tijdens de loting voor het WK op 1 april aanwezig te zijn in zijn nieuwe rol. 

Momenteel haalt Agüero zijn geluk uit dingen naast voetbal. Zo is hij voor het eerst sinds jaren weer voor een langere periode in zijn vaderland. "Ik wil dingen doen die ik niet kon doen toen ik nog voetballer was. Zoals de verjaardag van mijn zoon vieren, dat deden we voor het eerst met z'n allen bij elkaar in Argentinië."