Wilmots na ontslag: Dat is een groot vergif in de Marokkaanse maatschappij

Wilmots na ontslag: "Dat is een groot vergif in de Marokkaanse maatschappij"

22-02-2022 08:15
9

Oud-bondscoach Marc Wilmots werd zondag ontslaan door Raja Casablanca. Hij was slechts drie maanden actief als trainer van de Marokkaanse club, maar zou nu al onderhandelen met een nieuwe club, zo schreef Het Belang van Limburg

De balans van drie maanden Wilmots in Marokko: vier keer winst, vijf keer gelijkspel en één nederlaag. Daarbij komt een zes op zes en de leidersplaats in groep B van de Afrikaanse Champions League, maar dat was niet voldoende voor het bestuur van Raja Casablanca.

Een verklaring voor zijn ontslag geef Wilmots zelf. "Een politieke kwestie", zei hij. “Begin november waren er drie kandidaten voor het voorzitterschap. De voorzitter haalde het met 70 procent. Dat betekent ook dat er twee verliezers waren. Die zijn beginnen samenspannen en grepen elk detail aan om stemming te maken", aldus Wilmots. 

Het was voornamelijk via sociale media dat de slechte naam van Wilmots werd gemaakt. "Sociale media is een groot vergif in de Marokkaanse maatschappij. Hier hebben de sociale media meer macht dan wie ook." Het ontslag van Wilmots kwam er na een 0-1-zege in de Champions League tegen het Algerijnse Sétif. "Dat bewijst dat de beoordeling van mijn werk niets met resultaten had te maken. Gekker moet het niet worden”, aldus Wilmots.

Doordat Wilmots zijn ontslag al voelde aankomen, is hij al met een nieuwe werkgever aan het spreken, zo liet hij optekenen. "Ik zal daar nog niet te veel over vertellen", aldus Wilmots die nog enkele maanden met zijn vrouw en kinderen in Marokko blijft. "Marokko is een heerlijk land", zei de ex-bondscoach van de Rode Duivels.