'Kapitaalinjectie op komst bij KV Mechelen, supporters zien aandelen dalen'

'Kapitaalinjectie op komst bij KV Mechelen, supporters zien aandelen dalen'

22-02-2022 07:00
1

Vandaag wordt bij KV Mechelen de kapitaalsverhoging van 5 miljoen euro getekend, wist Het Laatste Nieuws. Die kapitaalsverhoging heeft een herschikte aandelenstructuur bij Malinwa tot gevolg.

De huidige en de nieuwe aandeelhouders van KV Mechelen zitten deze avond samen bij de notaris om er hun handtekening te zetten onder een kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro. 

Volgens HLN stapt hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx, spilfiguur in de fraudezaak rond modegroep FNG, zoals afgesproken, niet mee in de kapitaalsinjectie. Het aandelenpakket van Penninckx daalt van 71,2% naar 49%. 20% van de aandelen gaat naar Philippe van Esch, de voorzitter van zusterclub Helmond Sport. Hij investeert ruim 3,3 miljoen in KVM, dat sportief nauwer zou gaan samenwerken met Helmond.

Ook de Mechelese fans worden nog steeds in de club betrokken. Hun aandelen dalen wel naar 8%, maar hun inspraak en vetolijst blijven behouden. Andere minderheidsaandeelhouders verdelen de overige 23%. De kapitaal injectie voor KVM is cruciaal om de schulden (5 miljoen euro) op korte termijn af te bouwen. ___