Aubameyang onthult kleedkamergeheim: 'Ik zei hem dat Dembélé moest blijven'

Aubameyang onthult kleedkamergeheim: 'Ik zei hem dat Dembélé moest blijven'

21-02-2022 22:00

Pierre-Emerick Aubameyang heeft Ousmane Dembélé proberen te overtuigen om bij FC Barcelona te blijven. De Fransman lag in januari in de clinch met de club over een eventuele contractverlenging. Hoewel hij mocht vertrekken, speelt hij minimaal tot de zomer in Catalonië.

Aubameyang en Dembélé speelden in het verleden al samen bij Borussia Dortmund en onderhouden een goede relatie. Toen er sprake was dat de Gabonees in de belangstelling van Barcelona stond, zocht de Fransman al contact. "Het is waar dat hij mij een bericht stuurde met de vraag of ik zou komen. Ik wilde hem verder niet lastigvallen omdat hij in een lastige situatie zat, maar we praatten er wel over", onthult Aubameyang in gesprek met Mundo Deportivo.

De voormalig Arsenal-speler is blij dat hij herenigd is met Dembélé en noemt hem 'één van de beste spelers ter wereld aan de bal'. "Toen ik aankwam bij Barcelona zei ik hem direct: je moet hier blijven, bro. Ik weet niet of ik zijn gedachten kan veranderen. Ik kan alleen zeggen dat alles mogelijk is."

Dembélé is door Xavi Hernández inmiddels weer in genade aangenomen. De Fransman zou na het weigeren van het ondertekenen van een nieuwe verbintenis niet meer in actie komen voor Barcelona, maar de oefenmeester is teruggekomen van zijn beslissing en doet weer een beroep op de buitenspeler.