Moeskroen gaat in stormachtig slotkwartier nog op en over rode lantaarn Virton

20-02-2022 22:27
2

Royal Excel Moeskroen heeft een cruciale zege geboekt in de strijd om het behoud in Eerste Klasse B. Tegen hekkensluiter Excelsior Virton stevende het af op een zure nederlaag, maar in het slotkwartier draaide de thuisploeg de rollen alsnog om: 2-1. Daardoor vergroot het haar voorsprong op de nummer laatst tot twaalf punten.

Net als het westen van Vlaanderen werd ook Henegouwen geteisterd door hevige stormwinden en regenvlagen ten gevolge van storm Franklin. Die noopte de lokale brandweer zelfs aan tot een laattijdige ingreep: enkele loshangende panelen moesten nog verwijderd worden om mogelijk leed te voorkomen. Met enkele minuten vertraging kon het duel dan toch van start gaan. In de eerste helft viel er echter nauwelijks wat te beleven op Le Canonnier.

Na de pauze ging Moeskroen op zoek naar de driepunter. Het initiatief mocht dan wel bij Les Hurlus liggen, twintig minuten voor affluiten klom Virton zowaar op voorsprong. Verdediger Marc-Olivier Doué zette de bezoekers op 0-1. Een gouden uitgangspositie om alsnog te blijven dromen van lijfsbehoud, maar dat was buiten de waard gerekend. In stilaan verschrikkelijke omstandigheden toonde het nog haar onverzettelijke karakter.

In het slotkwartier ging Moeskroen immers nog op en over Virton. Eerst hing aanvoerder Frédéric Duplus de bordjes weer in evenwicht. Op vijf minuten van het einde achtte Clément Tainmont vervolgens zijn moment gekomen. Met een hard schot zorgde de linkspoot voor de bevrijdende 2-1. Van die opdoffer geraakte Virton niet meer hersteld. Door de overwinning komt Moeskroen nu op een gedeelde vijfde plek, met 26 punten. Rode lantaarn Virton blijft hangen op veertien. Enkel Lommel SK, voorlaatste met twintig stuks, lijkt nog in te halen.