Hazard en Dortmund schudden frustraties van zich af met zesklapper

Hazard en Dortmund schudden frustraties van zich af met zesklapper

20-02-2022 20:05

Dortmund heeft in eigen land de Europese sores van zich af gespeeld en blijft in de slipstream van Bayern München. Drie dagen na de ontluisterende 2-4 tegen Rangers FC werd er thuis met 6-0 gewonnen van Borussia Mönchengladbach, met Thorgan Hazard in de basis.

Bayern had eerder op de dag van Greuther Fürth gewonnen en zette BVB daarmee op negen punten. Toen Dortmund zelf aan de beurt was, liep het na een half uur spelen uit naar 2-0. Marco Reus opende de score na een halve redding van Yann Sommer op een inzet van Malen, die even later zelf de marge verdubbelde na een bekeken assist van Reus.

Die Fohlen mochten nog lange tijd hopen dat ze terug konden komen in de wedstrijd, maar in de slotfase gooide Dortmund alle remmen los. Marius Wolf en Youssoufa Moukoko scoorden, Reus kreeg ruim baan om zijn tweede te maken en Emre Can zorgde met een benutte penalty voor het slotakkoord: 6-0, game, set and match.

Dortmund heeft nog elf wedstrijden de tijd om zes punten in te lopen op Bayern. Beide Bundesliga-giganten treffen elkaar pas op 23 april weer.