'Nummer 10' Verschaeren leidt Anderlecht naar vlotte zege tegen KRC Genk

20-02-2022 20:21
134

RSC Anderlecht had zondag genoeg aan een sterk kwartier in de eerste helft om de drie punten te pakken tegen KRC Genk. Het haalde het met 2-0 van de Limburgers.

Yari Verschaeren stond na zijn verandering van rugnummer stevig in de spotlights voor deze wedstrijd. De 'nummer 10' bevestigde zijn nieuwe status ook met een sterke partij voor RSC Anderlecht.

Het eerste half uur verliep nochtans bijzonder stroef en zowel Genk als Anderlecht kwamen eigenlijk niet echt tot voetballen en al helemaal niet tot kansen. Daar kwam daarna echter volledig verandering in en Verschaeren wist zijn duivels te ontbinden.

Anderlecht kon voor het eerst vieren nadat Ashimeru de bal voorbij Maarten Vandevoordt wist te plaatsen. Net voor rust werd die score ook nog verdubbeld en was het Verschaeren die er 2-0 van maakte. Kouamé was zelfs nog dicht bij de 3-0, maar hij besloot naast.

KRC Genk toonde in de tweede helft dan toch een ander gezicht en ging vol in de aanval. Het hoopte snel die aansluitingstreffer te vinden, maar wist Hendrik Van Crombrugge nooit echt in gevaar te brengen.

Het gaf Anderlecht dan weer ruimte om op de counter enkele kansen bij elkaar te spelen, al wist Vandevoordt zijn netten aanvankelijk toch nog schoon te houden. De beste kansen waren wel voor d Brusselaars, die steeds meer aanspraak maakten op een derde doelpunt. Het was uiteindelijk toch Genk dat tien minuten via Paul Onuachu wist te scoren, maar de Nigeriaan zag zijn doelpunt afgekeurd worden na een duwfout.

Gerardo Arteaga kreeg na een VAR-interventie ook nog rood, waardoor de kans op puntengewin voor Genk helemaal voorbij leek. Amuzu kopte nog op de paal, een doelpunt viel er niet meer. Het bleef 2-0.