Rampzalige avond PSG: Neymar boort zijn ploeg knappe comeback door de neus

19-02-2022 23:08
1

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een onverwachte tik gekregen. Het kwam op bezoek bij Nantes nog voor rust met 3-0 (!) achter, leek nog terug in de wedstrijd te komen, maar beleefde een voetbalavond vol rampspoed in Bretagne.

Al na een kwartier spelen keek PSG tegen een 2-0 achterstand aan. Randal Kolo Muani bleef oog in oog met Keylor Navas koelbloedig en ook Quentin Merlin passeerde de Costa Ricaan, met een fraai schot in de bovenhoek. In de blessuretijd van de eerste helft werd het nóg erger, nadat de VAR een onhandige handsbal van Georginio Wijnaldum zag: Ludovic Blas maakte er vanaf de penaltystip ook nog 3-0 van.

De gasten begonnen vol goede moed aan de tweede helft en kwamen al gauw op 3-1 na een flits van Lionel Messi: de Argentijn vond Neymar in de drukte en de Braziliaan bleef koelbloedig in het strafschopgebied. Die koelbloedigheid liet hem na een uur spelen echter in de steek: Kylian Mbappé verdiende een penalty en Neymar nam zijn verantwoordelijkheid, maar schoof de bal in de handen van Alban Lafont.

Het bleef bij 3-1, waardoor Nantes in één klap van plek tien naar plek vijf klimt. Voor PSG is er nog altijd geen man overboord: Olympique Marseille kan zondag bij een zege op Clermont inlopen, maar staat dan nog steeds op tien punten afstand.