Man City en Tottenham zorgen voor geweldige topper, Kane heeft het laatste woord

Man City en Tottenham zorgen voor geweldige topper, Kane heeft het laatste woord

19-02-2022 20:29
5

Manchester City won sinds 30 oktober veertien van de vijftien (!) competitiewedstrijden, maar is zaterdagavond weer eens tegen een nederlaag aan gelopen. Tottenham Hotspur was in het Etihad Stadium met 1-2 te sterk, met dank aan uitblinker Harry Kane.

Spurs had een onrustige week achter de rug, waarin manager Antonio Conte een spreekverbod tegenover media uit zijn geboorteland kreeg, na een kritisch interview in de Italiaanse pers. In Manchester vloog Tottenham echter uit de startblokken: Kane brak de City-defensie open met een slimme steekpass op Heung-Min Son, die het overzicht behield en de 0-1 aan Dejan Kulusevski liet.

De thuisploeg stroopte de mouwen op, zag Ilkay Gündogan de paal raken en kwam na een half uur spelen op gelijke hoogte: Hugo Lloris liet de bal na goed stoorwerk van Kevin De Bruyne los en Gündogan pikte in de rebound alsnog zijn doelpunt mee. Met die stand gingen beide teams de rust in, waarna Manchester City zich opnieuw liet verrassen door de gasten: ditmaal was het Son die Kane vrijspeelde, waarna de spits vakkundig de bovenhoek vond.

Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd definitief in het slot te vallen, maar de VAR stak een stokje voor de 1-3 van Kane. In de blessuretijd liet de videoarbitrage zich nogmaals gelden: Cristian Romero maakte op klunzige wijze hands in de zestien meter, de bal ging op de stip en Riyad Mahrez plaatste de bal onberispelijk in de bovenhoek. De wedstrijd kreeg in de negen minuten durende blessuretijd echter nóg een dramatische wending, waarin niet Manchester City, maar Tottenham Hotspur aan het langste eind trok. Op aangeven van Kulusevski was het uiteraard Kane die alsnog de 2-3 tegen de touwen kopte.