'Anderlecht zoekt al vervanger Gomez en onderhandelt met Shakhtar Donetsk'

'Anderlecht zoekt al vervanger Gomez en onderhandelt met Shakhtar Donetsk'

19-02-2022 23:00
8

Bij RSC Anderlecht is Sergio Gomez dit seizoen één van de grote uitblinkers en speelde hij zich ook stevig in de kijker van verschillende buitenlandse clubs. Een zomertransfer lijkt dus een serieuze optie te zijn, maar paars-wit heeft al een vervanger in het vizier.

Bij Anderlecht anticipeert men al op een vertrek van Gomez en transfergoeroe Fabrizio Romano weet dat paars-wit als vervanger denkt aan Marquinhos Cipriano, een 23-jarige Braziliaan die momenteel in Zwitserland uitkomt voor FC Sion.

Cipriano wordt momenteel door Sion echter gehuurd van Shakthar Donetsk en lijkt bij de Oekraïense club te mogen vertrekken. Daar hoopt Anderlecht nu van te profiteren. Het voerde naar verluidt al gesprekken met Shakthar Donetsk, dat zo'n anderhalf miljoen euro zou vragen voor Cipriano.

Hij zal dan Gomez moeten vervangen, die al werd gelinkt aan verschillende clubs uit Duitsland en Spanje. De Spanjaard werd afgelopen zomer voor iets meer dan twee miljoen euro aangetrokken door Anderlecht en heeft nu al een marktwaarde van negen miljoen euro.