Liverpool draait wedstrijd om, Lukaku dankt Ziyech voor zege

19-02-2022 17:55
1

Liverpool had het zaterdagmiddag lang lastig met Norwich City, maar kon na negentig minuten wel zegevieren. Romelu Lukaku won met Chelsea bij Crystal Palace.

Liverpool-Norwich City 3-1
Waar van tevoren verwacht werd dat Liverpool een gemakkelijke middag tegemoet zou gaan, dacht Norwich City daar anders over. The Canaries beten in de eerste helft brutaal van zich af en waren via Teemu Pukki een aantal keer gevaarlijk. Liverpool had er in het eerste bedrijf weinig tegenover te stellen. Met name de nieuwe aanwinst Luis Díaz had zichtbaar moeite

Na rust deed Milot Rashica The Reds pijn. Met een van richting veranderd schot zette hij Norwich op voorsprong. Liverpool leek deze tegentreffer nodig te hebben, want de motor kwam daarna pas op gang. Via Sadio Mané, die met een prachtige omhaal voor de gelijkmaker zorgde, Mohamed Salah na een assist van doelman Alisson Becker en Díaz liep de ploeg van Jürgen Klopp uit naar een 3-1 overwinning. Divock Origi kreeg een halfuur.

Brighton & Hove Albion-Burnley 0-3
Met nieuwkomer Wout Weghorst in de basis ging Burnley op jacht naar de tweede Premier League-zege van het seizoen. Die kwam er, en hoe. Na ruim twintig minuten spelen brak Weghorst met een fraai schot de ban namens The Clarets. Brighton & Hove Albion kon er vrijwel niets tegenover zetten, waardoor de 0-2 van Josh Brownhill een logisch gevolg was. Het werd nog mooier voor de voorlaatste van de Premier League: Aaron Lennon maakte in minuut 69 de derde Burnley-treffer. Een invalbeurt van Leandro Trossard deed de match niet kantelen.

Door de ruime overwinning neemt Burnley afstand van de laatste plaats in de competitie. Norwich neemt dat stokje na de nederlaag tegen Liverpool over van de ploeg van Weghorst.

Crystal Palace-Chelsea 0-1
Hakim Ziyech is de gevierde man bij Chelsea op bezoek bij Crystal Palace. The Blues met Romelu Lukaku in de basis hadden het gehele duel niets te vertellen, maar toch tekende de Marokkaan in de 89ste minuut voor de enige treffer van de wedstrijd. Door de overwinning houdt Chelsea de voorsprong op Manchester United in stand. Christian Benteke kwam niet van de bank.