Bornauw krijgt kwakkelseizoen van Wolfsburg niet verklaard: Moeilijk te zeggen

Bornauw krijgt kwakkelseizoen van Wolfsburg niet verklaard: "Moeilijk te zeggen"

19 februari - 16:10
1

De trein van VFL Wolfsburg lijkt eindelijk vertrokken. De Champions-League-deelnemer moest zowaar vrezen voor de rode degradatiestreep, maar staat na een recente zes op zes weer wat veiliger in de middenmoot. Dat ziet Sebastiaan Bornauw uiteraard graag gebeuren.

Onze landgenoot maakte de zeges tegen Greuter Fürth (4-1) en Eintracht Frankfurt (0-2) vanop de eerste rij mee, want hij is weer vaste basiskracht bij Wolfsburg. Waarom draaide het tot en met januari vierkant? "Moeilijk te zeggen", vindt Bornauw niet meteen een pasklaar antwoord op de clubwebsite. "We doen altijd ons best. Nu is het doel om nog zoveel mogelijk wedstrijden te winnen."

In Frankfurt was Bornauw vooral tevreden over de mentaliteit van zijn ploeggenoten. "Zo haalden we de bovenhand in een erg moeilijk en intens duel." Ook op training ziet de blonde verdediger de voorbije weken vooruitgang. "Het niveau ligt erg hoog en dan doet het deugd om dat te kunnen overzetten naar een wedstrijd. Dat geeft bijkomend zelfvertrouwen."

Zaterdagmiddag wacht met TSG Hoffenheim een nieuwe klip om te omzeilen. "Hoffenheim is een team dat goed voetbal brengt. Het doet het momenteel uitstekend", verwijst Bornauw naar haar vijfde stek in de stand. Toch is het gewezen Anderlecht-product ervan overtuigd dat Wolfsburg die tegenstander de baas kan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie