Van Damme laat zich uit over Standard: Niemand slaat er de vuist op tafel

Van Damme laat zich uit over Standard: "Niemand slaat er de vuist op tafel"

19-02-2022 11:05
6

Jelle Van Damme is tegenwoordig een ervaren commentator bij Eleven Sports. De voormalige kapitein van Standard Liege speelde maar liefst 205 wedstrijden voor de club. Vorige week becommentarieerde hij de nederlaag van Standard in KRC Genk. Hij aanzag het met lede ogen.

La Derniere Heure ging met Van Damme in gesprek. Wat is zijn kijk op de situatie in Standard? Veel indruk maakte zijn ploeg niet op hem dit seizoen en al zeker niet tegen Genk. "In de eerste helft was Standard nergens te bekennen,” vertelt Van Damme. “We zaten gewoon te wachten tot het doelpunt van Genk zou vallen.” Hij hekelt de lichaamstaal van een aantal spelers bij Standard. “Denk maar aan Laifis die voortdurend hun armen naar de hemel hieven.”

Van Damme herkende de waarden van de Luikse club niet. Het is al vaker aangehaald, de zoektocht naar het DNA van de club. Maar ook het plezier op het veld lijkt ver te zoeken. “Het beste wat we nu kunnen doen is eensgezind zijn en wedstrijd na wedstrijd nemen en accepteren dat het seizoen verloren is. De spelers moeten voor zichzelf spelen, plezier maken en een glimlach toveren op de gezichten van hun lijdende fans."

Van Damme houdt niet in: “Het is ondenkbaar om op te geven zoals zij deden. Zelfs als je verliest en er zijn nog een paar minuten over, je trekt jezelf omhoog, je duwt. Maar je krijgt het gevoel dat niemand in staat is om met de vuist op tafel te slaan. In plaats daarvan, zien we jongens met hun hoofd naar beneden. Er is geen leider.”