Haalt Club Brugge Openda ooit nog terug? Voorwendsel om ervaring op te doen

Haalt Club Brugge Openda ooit nog terug? "Voorwendsel om ervaring op te doen"

19-02-2022 15:30
6

Loïs Openda blijft het mooie weer maken bij Vitesse. De aalvlugge aanvaller legde donderdag op het veld van Rapid Wien (2-1) al zijn zestiende seizoenstreffer in het mandje. Moederclub Club Brugge ziet het ongetwijfeld graag gebeuren, al verwacht Gert Verheyen niet dat Openda ooit terugkeert in het blauw-zwarte truitje.

Club-supporters die hopen dat Openda volgend seizoen ontploft op Jan Breydel, moet Verheyen teleurstellen. "Dat geloof ik niet", vertelt hij aan Sportwereld. "Ik denk dat Club dat ook al lang beslist heeft." Openda is momenteel aan zijn tweede jaar bezig bij Vitesse. Tussen 2018 en 2020 kreeg hij zijn kans bij Club, waar hij in totaal 44 keer mocht meedoen. Dat gebeurde wel hoofdzakelijk als invaller.

Je kan het Club niet verwijten, benadrukt Verheyen, maar in de huidige voetbalwereld heeft een uitleenperiode een andere waarde. "Spelers worden uitgeleend onder het voorwendsel dat ze ervaring moeten opdoen. Maar er zijn weinig spelers die terugkeren en nog een ster worden", merkt de Brugse legende op. Bij de huidige spelers van Club kan enkel Brandon Mechele zeggen dat hij de vruchten geplukt heeft van een uitleenbeurt. Hij deed dat bij Sint-Truiden.

"Uitzonderingen zijn er altijd", beseft Verheyen. En de echte klasbakken, die staan gewoon onmiddellijk in de basis, zonder uitleenbeurt. "De Ketelaere werd niet uitgeleend, hè", klinkt het nog. "Die stond meteen in de ploeg. Leeftijd speelt geen rol als je goed bent."