Almeida (Antwerp) speelde al vaker dan verwacht: Nu is Björn helaas uitgevallen

Almeida (Antwerp) speelde al vaker dan verwacht: "Nu is Björn helaas uitgevallen"

19-02-2022 18:10

Royal Antwerp FC kijkt zondag provinciegenoot KV Mechelen in de ogen. Dinis Almeida moet The Great Old daarin proberen behoeden voor een tegendoelpunt. De Portugees speelde zich tegen RFC Seraing opnieuw in het hart van trainer Brian Priske.

In de nederlaag tegen Union Saint-Gilloise (0-2) moest Almeida aan het begin van de tweede helft invallen voor de uitgevallen Björn Engels. Hij had het bijzonder lastig met de dodelijke tandem Deniz Undav - Dante Vanzeir. "Klopt, dat was geen goeie prestatie van me", geeft Almeida zelf toe bij Het Nieuwsblad. "Het was ook niet evident. Ik had lang niet gespeeld en moest zonder opwarming invallen."

Afgelopen weekend herpakte Almeida zich echter op het veld van Seraing. Verdedigend kwam hij niet in de problemen en in de 92e minuut was de mandekker zelfs de aanleiding voor de beslissende 0-1. Daardoor lijkt hij ook tegen KV Mechelen zeker van zijn stek. Het zou toch al Almeidas twaalfde basisplaats worden in de Jupiler Pro League. "Ik had verwacht dat ik niet meteen eerste keus zou zijn. Hier zijn veel goeie spelers. Maar je weet dat er altijd schorsingen en blessures zullen zijn. Björn (Engels) is nu helaas uitgevallen", onderschrijft Almeida het spreekwoord 'de ene zijn dood is de andere zijn brood'.

Eeuwige huurling

Almeida heeft er al een behoorlijk woelig carrièreverloop opzitten. Lange tijd stond hij onder contract bij AS Monaco, maar de club uit het Prinsdom leende hem jaarlijks uit aan een andere club. Zo was de Portugees onder meer actief in zijn thuisland, Spanje, Griekenland en Bulgarije. "Best moeilijk", geeft Almeida toe. "Je moet elke keer verhuizen, je aanpassen aan een nieuwe competitie, nieuwe mensen leren kennen. Overal waar je komt, ben je de nieuwe."

Toch haalde Almeida daar kracht uit. "Anderzijds heeft het me ook sterker gemaakt. Als je ergens nieuw komt, moet je vaak nog harder vechten om je te bewijzen en jezelf in de ploeg te knokken", geeft hij aan. Steeds harder knokken om je plaatsje te heroveren, dat heeft Almeida ook bij Antwerp gedaan.