Afscheid van Roger Lambrecht, erehaag van fans bij laatste eerbetoon

Afscheid van Roger Lambrecht, erehaag van fans bij laatste eerbetoon

19-02-2022 08:35 Laatste update: 13:13

Roger Lambrecht overleed afgelopen woensdag op 90-jarige leeftijd. Vandaag wordt de gewezen voorzitter van Sporting Lokeren begraven in Eksaarde, zijn thuisbasis. Er wordt een pak volk uit de voetbalwereld verwacht.

Naast familie, vrienden en mensen uit de voetbal- en zakenwereld zullen ook de supporters van Lokeren met een delegatie aanwezig zijn. Zo riep het Collectief Wit-Zwart-Geel op om na de uitvaart voor een erehaag te zorgen met daarbij een sereen applaus.

Lambrecht was 25 jaar lang voorzitter van de Waaslanders. Onder zijn bewind won Lokeren tweemaal de Beker van België, in 2012 en 2014. In de zomer van 2019 liet de bandenmagnaat zijn club over aan Louis de Vries, maar amper enkele maanden later ging Lokeren in vereffening. Nu leeft de ziel van Sporting verder in het ambitieuze KSC Lokeren - Temse.

Update: De voetbalwereld heeft afscheid genomen van Roger Lambrecht, oud-voorzitter van Sporting Lokeren. In de kerk van Eksaarde werd een laatste eerbetoon gehouden voor Lambrecht. Supporters begeleidden hem met een erehaag naar zijn laatste rustplaats.