UPDATE: Pro League bevestigt nieuwe datum KAA Gent-Seraing

UPDATE: Pro League bevestigt nieuwe datum KAA Gent-Seraing

18-02-2022 19:44 Laatste update: 19-02-2022 13:02
20

KAA Gent-Seraing werd afgelast door storm Eunice, maar dat zorgt voor kopzorgen voor de kalendermanager, dat laat Het Nieuwsblad weten. Het is mogelijk dat de wedstrijd volgende week al zal worden ingehaald.

KAA Gent heeft namelijk de drukste kalender van alle Jupiler Pro League-clubs. De Buffalo’s strijden nog op drie fronten mee (competitie, beker én Conference League). Er volgt ook nog een interlandbreak. De reguliere competitie eindigt op 10 april dus het enige gaatje zou volgende week zijn.

Het dak van de Ghelamco Arena is echter beschadigd en om de veiligheid te kunnen garanderen zal KAA Gent alles eerst tijdig moeten herstellen. De loshangende stukken moeten verzekerd worden, maar voorlopig is het wachten tot de wind gaat liggen.

Woensdag om 18u45 en donderdag 17 uur zijn mogelijke opties om de wedstrijd in te halen. Als dat niet lukt dan lijkt een Europese uitschakeling van KAA Gent de enige optie om nog een datum te vinden, daar hoopt echter niemand op.

Update: De Pro League heeft een nieuwe datum voor KAA Gent-Seraing vastgelegd. De wedstrijd werd afgelast door storm Eunice die het dak van de Ghelamco Arena beschadigde. ‘De match staat gepland voor woensdag 23 februari om 18u45, op voorwaarde van goedkeuring door de lokale overheid na inspectie van de Ghelamco Arena’, klinkt het.