Straf is bekend: Peyre moet twee speeldagen laten schieten na rode prent bij Genk

Straf is bekend: Peyre moet twee speeldagen laten schieten na rode prent bij Genk

18-02-2022 17:44
7

Thibault Peyre zal de komende weken op het strafbankje moeten plaatsnemen. In het inhaalduel met KRC Genk (4-1-verlies) liet de ervaren verdediger van KV Mechelen zich al vroeg vangen aan de doorgebroken Paul Onuachu. Zijn noodrem levert hem nu een schorsing van drie speeldagen op, waarvan twee effectief.

Het Disciplinari Comité van de Belgische voetbalbond heeft zich gebogen over de zaak en is vrijdagnamiddag met een uitspraak gekomen. Peyre zal de komende twee speeldagen vanuit de tribune moeten toekijken, met dan nog een voorwaardelijke schorsingsdag erbovenop. Bovendien moet Peyre ook nog 2.500 euro boete betalen.

De bond lacht dus niet met de tackle van de Mechelse verdediger, al kreeg die pas rood na tussenkomst van de VAR. Grote fysieke schade heeft hij ook niet berokkend aan Onuachu, die in het slot van de wedstrijd zelfs nog zijn doelpuntje meepikte. Door zijn schorsing zal Peyre de wedstrijden tegen Royal Antwerp FC (deze zondag) en Cercle Brugge moeten missen. Malinwa kan wel nog in beroep gaan tegen de uitspraak.