Vranckx droomt van 'nieuwe generatie' Duivels: Ik hoop dat wij zelfs beter doen

Vranckx droomt van 'nieuwe generatie' Duivels: "Ik hoop dat wij zelfs beter doen"

18 February - 18:19
6

Geen ploeg uit de vijf grote competities van Europa kleurt Belgischer dan VFL Wolfsburg. Vier landgenoten zijn er aan de slag, met Sebastiaan Bornauw en Aster Vranckx als interessante jongelingen om in het oog te houden. Beiden zien zichzelf in de nabije toekomst ook een belangrijke rol spelen bij de Rode Duivels, als onderdeel van 'de nieuwe generatie'.

Uiteraard beseffen beide youngsters dat de huidige lichting met sterren als Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku de lat erg hoog hebben gelegd. "Als je kijkt naar wat de Belgen nu al hebben getoond ...", geeft Vranckx aan in gesprek met Eleven Sports. Dat betekent echter niet dat de middenvelder de ambities schuwt, wel integendeel. "Ik hoop dat we met onze huidige generatie zelfs beter kunnen doen. Wij willen tonen dat we ook wel echt niveau hebben", klinkt het vastberaden.

Een opvallende uitspraak, niet alleen wat betreft de ambities, maar ook omdat Vranckx tot nu toe nog geen enkele keer werd opgeroepen voor de Rode Duivels. Het lijkt niettemin in de sterren geschreven dat zo'n oproepingsbrief binnenkort in de bus zal belanden, want de laatste weken verkeert de gewezen speler van KV Mechelen in bloedvorm. 

Ook Bornauw ziet grote schoenen om in te vullen. "Je hebt echt wereldklassespelers, die op onze leeftijd al wereldtop waren. Dat zijn wij misschien nog niet", bouwt hij enige reserve in. Met nog wat verdere ontwikkeling hoopt de mandekker echter een nieuwe, sterke Belgische ploeg uit de bouwen. "We moeten proberen om elk groot toernooi mee te spelen", maakt Bornauw het doel voor de komende jaren openbaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie