Pro League grijpt in vanwege fel stormweer: Gent-Seraing in extremis uitgesteld

Pro League grijpt in vanwege fel stormweer: Gent-Seraing in extremis uitgesteld

18-02-2022 16:54 Laatste update: 16:59
63

Storm Eunice raast over ons land en dat heeft ook de Pro League begrepen. Die heeft een streep gezet door KAA Gent - RFC Seraing, het duel dat deze vrijdagavond de 28e speeldag van de Jupiler Pro League op gang moest trappen. Uit veiligheidsoverwegingen wordt naar een nieuwe datum gezocht.

De voorbije uren heeft storm Eunice al heel wat schade aangericht, niet enkel op materieel vlak, maar er is ook een menselijke tol, helaas. Volgens VRT NWS vielen er al zwaargewonden in Menen en ... Gent. Hoewel de Pro League zich eerder nog sterk maakte dat wedstrijd tegen Seraing daar zou kunnen doorgaan, wordt daar nu van afgestapt. De komende dagen zullen de betrokkenen op zoek gaan naar een geschikt moment om de match af te werken.

 Gelet op de verslechterende weersomstandigheden en om de veiligheid van spelers, medewerkers en toeschouwers te garanderen, wordt @KAAGent - @RfcSeraing167 van vanavond uitgesteld. pic.twitter.com/egtrFBpWsK

De directe aanleiding voor de afgelasting zal ongetwijfeld uit de Ghelamco Arena zelf gekomen zijn. Een uurtje geleden is daar namelijk een deel van het dak losgekomen en op enkele auto's op de parking terechtgekomen. Daarop heeft de Pro League meer dan waarschijnlijk besloten dat de veilligheid van de toeschouwers niet verzekerd kan worden. 

Hein Vanhaezebrouck had zich donderdag al voorzichtig opgesteld richting het duel met Seraing. Op zijn persconferentie benadrukte hij dat hij in de eerste plaats hoopt dat er geen slachtoffers zouden vallen door Eunice. Die hoop lijkt ijdel ...