OFFICIEEL: Blomme neemt definitief afscheid van Club Brugge

OFFICIEEL: Blomme neemt definitief afscheid van Club Brugge

18-02-2022 12:02
6

Xander Blomme gaat Club Brugge verlaten. De negentienjarige middenvelder heeft een akkoord gevonden met Go Ahead Eagles in Nederland. 

Go Ahead heeft de komst van Blomme vrijdag bevestigd. De jonge Belg ondertekent daar een tweejarig contract, tot de zomer van 2024. "Ik merkte dat er geen toekomst voor mij was bij de club", zegt Blomme op de website van zijn nieuwe club over zijn situatie bij Club Brugge.

"Daarom was ik ook blij dat Go Ahead Eagles contact met mij opnam over een mogelijke overstap. Na het eerste contact ben ik de club gaan volgen en ik was erg gecharmeerd van het spel. Het werd voor mij al snel duidelijk dat ik deze kans niet kon laten schieten en besloot er met volle overtuiging voor te gaan."

Blomme is van nature een aanvallende middenvelder, maar speelde de afgelopen jaren vooral in een controlerende rol. "Door zijn snelheid en het goed kunnen lezen van het spel onderschept hij veel ballen", aldus technisch manager Paul Bosvelt. "Ook speelt hij, ondanks dat hij pas negentien jaar is, al erg volwassen voor zijn leeftijd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie