'Ex-Zweeds international op komst bij RFC Seraing als defensieve oplossing'

'Ex-Zweeds international op komst bij RFC Seraing als defensieve oplossing'

18-02-2022 09:50

Nadat RFC Seraing afgelopen mercato twee verdedigers zag vertrekken (Dario Del Fabro en Molla Wagué) hebben de Métallos weinig opties in het verdedigend compartiment. Daar zou verandering in komen. Mikael Dyrestam zou op weg zijn naar Seraing, zo schreef Le Soir

Dyrestam is een Zweedse centrale verdediger die tot voor kort uitkwam voor het Noorse Sarpsborg. De Noorse competitie zit er al op en het contract van de 30-jarige Dyrestam werd niet verlengd, waardoor hij dus nog op zoek was naar een nieuwe club. Die zou hij dus vinden in RFC Seraing. In het verleden kwam hij uit voor Zweedse, Noorse en Griekse clubs, alsook even voor NEC in Nederland.

Mikael Dyrestam is geboren in Zweden en speelde in 2012 twee oefenwedstrijden voor het Zweedse nationale team. Vanwege zijn roots in Guinee, komt Dyrestam uit voor het Afrikaanse land, waarmee hij naar de afgelopen Afrika Cup trok. Hij speelde geen enkele minuut op het toernooi.

Als Dyrestam naar Seraing komt, zal hij met de Luikenaars de degradatie moeten zien te voorkomen. Seraing staat 17de met zeven punten meer dan rode lantaarn Beerschot. Op speeldag 28 trekt Seraing naar de Ghelamco Arena waar het zal proberen stunten tegen KAA Gent.