Mertens: Het is ondankbaar om zo weinig minuten te spelen

Mertens: "Het is ondankbaar om zo weinig minuten te spelen"

18-02-2022 09:20 Laatste update: 10:28
3

Nadat Dries Mertens als invaller met SSC Napoli 1-1 gelijk had gespeeld in Camp Nou, stond hij Filip Joos te woord in een interview. Hij had het over zijn eigen wedstrijd en de penalty die Barça kreeg.

Pas in minuut 80 kwam Mertens tussen de lijnen in Camp Nou. "Het is ondankbaar om zo weinig minuten te spelen", zei Mertens. In de eerste minuut van de extra tijd kwam hij tot een goede kans om te scoren. "Het was een moeilijke bal, ik raakte hem te zacht en schoot te centraal", zei Mertens. 

"Dit Barcelona is niet meer de ploeg van vroeger, want vroeger maakten ze die kansen af", gaf Mertens aan. 'We hebben ze iets te veel laten voetballen en zelf wat te veel fouten gemaakt. Zij dwingen die fouten af door goed druk te zetten," zei Mertens volgens wie 1-1 een goed resultaat is. "In de eerste helft moesten we niet onder doen, maar de in tweede helft kwamen we niet meer aan voetballen toe", aldus Mertens.

Het Barça-doelpunt kwam er na een VAR-interventie en een discutabele penalty. "Het is raar dat ze die penalty geven, maar ik moet de fase terug zien, maar ik praat liever over ons eigen spel", zei Mertens nog wijselijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie