Ruime zege voor Tielemans, Witsel thuis zwaar de boot in tegen Rangers

17-02-2022 22:56 Laatste update: 23:20

Youri Tielemans is bijna zeker van de volgende ronde. Atalanta gaat dan weer met een minieme voorsprong op zak richting de return in hun Europa League-tussenronde. Olympiakos werd in Bergamo met 2-1 verslagen. Bodö/Glimt zorgde tegen AS Roma opnieuw voor een stunt.

Europa League: Atalanta maakt achterstand goed
Atalanta kwam op eigen veld verrassend op achterstand  tegen Olympiakos. De Griekse kampioen kwam via Tiquinho Soares op 0-1 en hield dat lang vast, maar kwam in de tweede helft toch van een koude kermis thuis. Het liet verdediger Berat Djimsiti twee keer binnen twee minuten scoren.

La Dea hield die voorsprong vervolgens vast en gaat dus met een marge van één doelpunt naar Piraeus, waar Olympiakos met behulp van het fanatieke thuispubliek toch nog door wil gaan. Datzelfde geldt voor SS Lazio, dat op bezoek bij FC Porto met 2-1 klop kreeg. De Portugezen doen daarmee goede zaken voor de coëfficiëntenranglijst, aangezien er dure punten gepakt worden en de strijd met Nederland nog niet beslist is.

Europa League: Dortmund verliest thuis van Rangers
Axel Witsel was bij Dortmund de enige Belg in de basis. Het werd geen leuke avond voor de Rode Duivel, want Rangers haalde het met 2-4. Via een strafschop opende James Tavernier de score. Nog voor de rust stond het 0-2 via Alfredo Morales. Meteen na de pauze tekende John Lundstram voor de 0-3. Jude Bellingham bracht de spanning terug, maar na een eigen doelpunt was het over en out voor Dortmund, dat wel nog iets terug deed via Raphaël Guerreiro.

Conference League: Noors kampioen blijft maar verrassen
Bodö/Glimt was al de sensatie van de groepsfase van de Conference League door het AS Roma twee keer heel moeilijk te maken en onverwachts als tweede door te gaan. De Noors kampioen heeft echter bewezen dat het zijn plekje in de tussenronde dubbel en dwars verdiend heeft, want de heenwedstrijd op bezoek bij Celtic werd met 1-3 gewonnen. Over een week moeten de Schotten bovendien op bezoek in het ijskoude Noord-Noorwegen.

Conference League: Tielemans wint ruim
In Leicester City – Randers had Youri Tielemans weer een basisplaats. In de 4-1 zege van donderdag speelde de Rode Duivel 90 minuten. Voor Leicester opende Wilfred Ndidi (ex-KRC Genk) het openingsdoelpunt. Daarna scoorde voor de thuisploeg ook nog Harvey Barnes, Patson Daka en Kiernan Dewsbury-Hall.