Als tiener vertrokken bij RSC Anderlecht en nu amateur: Verdien 0 euro per maand

Als tiener vertrokken bij RSC Anderlecht en nu amateur: "Verdien 0 euro per maand"

17 February - 20:00
15

De voorbije jaren trokken heel wat Belgische talenten al op jonge leeftijd richting het buitenland. Daar is Jamie Yayi Mpie er één van. Op zestienjarige leeftijd verliet hij RSC Anderlecht voor Sampdoria, maar 4,5 jaar later is hij nu als amateur aan de slag bij Roda JC.

Yayi Mpie trok deze winter richting het Nederlandse Roda JC en hoopt daar zijn carrière dan toch te kunnen lanceren. Een doorbraak bij Sampdoria zat er nooit in. "Het afgelopen seizoen heb ik vrijwel volledig vanwege blessure gemist. De kans om door te breken werd plots nihil", vertelt Yayi Mpie op de website van Roda.

Na enkele jaren Italië keerde hij terug naar de Benelux. Bij Roda JC kreeg hij de kans om zich te tonen, al is dat wel met een amateurcontract. "Inmiddels ben ik al vier keer ingevallen. Toen ik ook nog bij mijn thuisdebuut tegen ADO Den Haag meteen scoorde, was ik echt blij en ging ik helemaal los. Momenteel verdien ik nul euro per maand, maar dat gevoel was onbetaalbaar. Dat neemt niemand mij meer af", aldus Yayie Mpie.

Mpie verliet in 2017 Anderlecht voor Sampdoria, maar zou uiteindelijk nooit voor het A-elftal uitkomen. Hij speelde wel voor de U19 van de Italiaanse club, waar hij 64 keer voor uitkwam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie