Van der Brempt ziet Salzburg in slotfase naast winst tegen Bayern grijpen

Van der Brempt ziet Salzburg in slotfase naast winst tegen Bayern grijpen

16-02-2022 22:52

Bayern München is er niet in geslaagd om de kwartfinale van de Champions League al veilig te stellen. Wat heet: Red Bull Salzburg, met Ignace Van der Brempt op de bank, bood uitstekend verweer, maar moest in de slotfase de gelijkmaker incasseren tegen de Duitse favoriet voor de eindzege: 1-1. 

De thuisploeg beet zich vanaf minuut één stuk in Bayern en kwam in de openingsfase tot meerdere mogelijkheden. Na een kwartier moest Salzburg-aanvaller Noah Okafor noodgedwongen naar de kant en zijn invaller Chukwubuike Adamu bleek direct goud waard. De aanvaller maakte zijn eerste Champions League-treffer en zette de Oostenrijkers daarmee met een bekeken schot in de verre hoek op voorsprong. 

Der Rekordmeister moest in de tegenaanval, maar had de pech dat Salzburg-doelman Philipp Köhn een geweldige wedstrijd keepte. De sluitpost was constant een sta-in-de-weg voor de voorhoede van Bayern. Onder meer Serge Gnabry en Leroy Sané misten grote kansen en vonden Köhn op hun weg. In de negentigste moest Salzburg dan toch een tegendoelpunt verwerken. Kingsley Coman schoot Bayern na een doorschietende bal naast de Oostenrijkers.

Het leek erop dat Bayern het hoofd moest buigen, maar door de remise blijft de koploper van de Bundesliga voor de 22ste uitwedstrijd op rij ongeslagen. Over drie weken is de return in de Allianz Arena.