Atlético Madrid laat in race om CL-ticket dure punten liggen tegen hekkensluiter

16-02-2022 21:00

Atlético Madrid, zonder de besmette Yannick Carrasco, heeft zichzelf woensdagavond een slechte dienst bewezen. In de thuiswedstrijd tegen Levante trok de ploeg van Diego Simeone aan het kortste eind: 0-1.

Los Colchoneros gaven niet thuis tegen de hekkensluiter van La Liga. Tot de blessuretijd wist Atlético geen enkel schot op doel te produceren. Voor rust kwam de grootste dreiging al van de kant van Levante. Na rust bekroonden de bezoekers het harde werken in het Wanda Metropolitano. Gonzalo Moreno verraste Atlético-doelman Jan Oblak met een hard schot in de korte hoek.

Een echt slotakkoord van de thuisploeg bleef uit, evenals de gelijkmaker. Ángel Correa maakte in de zevende minuut van de blessuretijd met een halve omhaal een schitterende goal, maar de treffer werd wegens een overtreding geannuleerd.

De nederlaag is een harde klap voor de regerend landskampioen. De club staat op de vijfde plaats in de competitie, met evenveel punten als nummer vier FC Barcelona. Barça heeft een wedstrijd te goed, waardoor de ploeg van Xavi Hernández goede zaken kan doen in de strijd om een rechtstreeks Champions League-ticket.