Tienkoppig KV Mechelen verliest met duidelijke cijfers op bezoek bij Genk

16-02-2022 20:40 Laatste update: 20:40
49

KRC Genk heeft woensdag de drie punten thuis gehouden tegen KV Mechelen. Genk won met overtuigende 4-1 cijfers van een tienkoppig Malinwa.

Genk begon scherp aan de partij en dat resulteerde in een vroege goal. Zo deed Luca Oyen de netten al na vijf minuten spelen voor de eerste keer trillen. Halverwege de eerste helft schoot Malinwa zichzelf in de voet. Thibault Peyre haalde de doorgebroken Paul Onuachu neer en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Tien Malinwa-spelers gingen met een 0-1 achterstand de rust in.

Na de rust was meteen raak voor de bezoekers. In minuut 46 maakte Hugo Cuypers er 1-1 van na een hoekschop. Zo kwam de spanning terug in de partij. Maar in minuut 66 was Genk weer aan de beurt. Mujaid Sadick maakte er 2-1 van. In minuut 80 deed de ingevallen Theo Bongonda er nog een doelpuntje bij. En dan moest in minuut 86 het moment van Onuachu nog komen. Ook hij pikte zijn doelpuntje mee en zo eindigde deze wedstrijd op 4-1.