'Half dozijn clubs jaagt op Touba (ex-Club), waaronder namen als Lyon en Betis'

'Half dozijn clubs jaagt op Touba (ex-Club), waaronder namen als Lyon en Betis'

16-02-2022 14:00
7

Ahmed Touba zette zijn eerste pasjes in het profvoetbal bij Club Brugge, maar is inmiddels aan de slag bij het Nederlandse RKC Waalwijk. Daar doet de linksvoetige verdediger het uitstekend. In die mate zelfs dat een heleboel clubs nu naar zijn hand dingen.

Het Franse Foot Mercato is danig onder de indruk geraakt van de prestaties van Touba, die in Roubaix het levenslicht zag, maar op vijfjarige leeftijd naar ons land verhuisde. In de jeugdreeksen kwam hij uit voor Club Brugge, waar hij ook enkele keren mocht proeven van het grote werk. Na enkele omzwervingen belandde Touba medio 2021 in Waalwijk. Bij RKC is een vaste basisstek weggelegd voor de Algerijnse international, die de recente Afrika Cup weliswaar door de neus zag geboord.

Die ontgoocheling kan komende zomer eventueel doorgespoeld worden met een transfer. Afgelopen wintermercato waren Fortuna Düsseldorf en AEK Athene al geïnteresseerd, maar een verhuis wees Touba destijds van de hand. Dat zou in juli wel eens anders kunnen uitdraaien. Met Olympique Lyon, Real Betis, Bournemouth FC, Watford FC en Feyenoord klinken de vragende partijen alvast aantrekkelijk. Hoe dan ook is Touba aan zijn laatste maanden in Waalwijk bezig, klinkt het stellig.