Barça probeerde Napoli-speler te halen: 'Gevleid door de interesse van de club'

Barça probeerde Napoli-speler te halen: 'Gevleid door de interesse van de club'

16-02-2022 13:40

Napoli-middenvelder Fabián Ruiz verheugt zich op de confrontaties met Gavi tijdens de Europa League-wedstrijd tegen FC Barcelona. Fabián komt uit hetzelfde dorp als de jonge spelmaker van de Catalanen en wist al vroeg dat Gavi een bijzonder talent was.

"Ik ben heel blij voor Gavi", zegt Fabián tegen AS. "Hij komt net als ik uit Los Palacios y Villafranca. Sinds hij een kind was, sprak men vol verbazing over hem. Zijn potentieel viel meteen op." Het plaatsje in Andalusië met ongeveer 35.000 inwoners levert zodoende twee Spaanse internationals. Dat de pas zeventienjarige Gavi het tot La Selección schopte, verrast de Napoli-speler niet. "Bij de lagere categorieën van La Masia maakte hij al veel indruk."

Maar zelfs Fabián is onder de indruk van de snelle ontwikkeling van Gavi. "Die grote sprong in zijn ontwikkeling heeft me wel verrast. Hij heeft het geflikt. En hoe. Wij zijn als dorpsgenoten allemaal trots op hem."

Barcelona probeerde in het verleden ook Fabián meermaals te strikken, terwijl ook Real Madrid interesse had. "Het is vleiend dat deze clubs geïnteresseerd zijn. Dat is duidelijk. Op dit moment denk ik alleen aan Napoli. Maar het idee om in de toekomst terug te keren naar Spanje is er altijd. Het is mijn thuis."