En toen waren ze nog met acht, een komen en gaan van trainers in de JPL

En toen waren ze nog met acht, een komen en gaan van trainers in de JPL

16-02-2022 13:00 Laatste update: 20:15
3

KAS Eupen besliste woensdag om afscheid te nemen van Stefan Krämer. Zo neemt de Jupiler Pro League nog maar eens afscheid van een trainer. Momenteel zijn er in de Belgische Eerste Klasse nog maar acht trainers actief die sinds de start van het seizoen aan de slag waren bij hun huidige club.

Tien eersteklassers hebben dit seizoen dus al minstens afscheid genomen van één trainer. Club Brugge, KV Oostende, KV Kortrijk konden daar evenwel weinig aandoen. Philippe Clement liet immers Blauw-Zwart achter zich om aan de slag te gaan in de Ligue 1 bij AS Monaco. Alexander Blessin liet KV Oosstende achter zich voor een Italiaans avontuur bij Genoa CFC. Terwijl Elsner besloot om de Kerels te verlaten voor reeksgenoot Standard.

Beerschot was dit seizoen de eerste Jupiler Pro League-club die een trainer liet gaan. Het bedankte Peter Maes. Nadien kwam Javier Torrente aan het roer bij de Ratten te staan, maar ook de Argentijn kreeg Beerschot niet terug op de rails en werd ondertussen ook alweer bedankt voor bewezen diensten.

Dit seizoen lijkt ook amper een trainer veilig te zijn van zijn job. Zulte Waregem bedankte immers clubicoon Franky Dury na jaren van trouwe dienst. Ook het ontslag van Yves Vanderhaeghe bij Cercle Brugge was opvallend. Vanderhaeghe moest gaan na een overwinning. Ondertussen vond de trainer bij KV Oostende terug onderdak. Voor de volledigheid: KRC Genk bedankte John Van den Brom, Standard nam afscheid van Mbaye Leye en Seraing zette Jordi Condom op de keien. Woensdag was er dan weer het nieuws van Krämer en Eupen.

Nog acht in het zadel
Uiteindelijk zijn er nu nog acht trainers die aan het seizoen begonnen bij hun club. Wouter Vrancken is de langstzittende T1 van de JPL. Hij is bijna 3,5 jaar aan de slag bij KV Mechelen. Daarna volgt Felice Mazzu, die al 1 jaar en 8 maanden voor Union werkt. Het grootste gedeelte daarvan was wel in de Proximus League. Marc Brys is 23 dagen minder lang aan de slag bij Oud-Heverlee Leuven dan Mazzu bij Union, maar mag wel mee het podium op.

Verder begonnen ook Vincent Kompany (RSC Anderlecht), Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent), Bernd Höllerbach (STVV), Brian Priske (Royal Antwerp FC) en Edward Still (Sporting Charleroi) aan het seizoen als trainer van hun huidige club. De acht lijken ook veilig voor de rest van het seizoen, maar zegt nooit nooit in de Jupiler Pro League.