'Opvallend: Leider in Eerste Amateur vraagt geen licentie aan voor 1B'

'Opvallend: Leider in Eerste Amateur vraagt geen licentie aan voor 1B'

16-02-2022 09:45
4

Volgens RTV vraagt FC Dessel Sport geen licentie aan voor 1B. De Antwerpse club staat momenteel aan de leiding in Eerste Amateur, maar zal dus zelfs als het kampioen wordt, niet promoveren naar 1B. 

Dessel Sport had eerder aangekondigd dat het wel voor een proflicentie zou gaan, maar volgens RTV zal dat dus niet meer gebeuren. 'De club haakt nu na gesprekken met de licentiecommissie toch af omdat er onvoldoende tijd is om te voldoen aan de voorwaarden van de Pro League.' Om in tweede klasse te kunnen aantreden moet Dessel haar verlichting en haar stadion aan passen. 'De uitbouw van het stadion naar 1200 zitplaatsen moet eigenlijk nu al klaar zijn, en dat lukt de club niet', zo schreef RTV.

Volgens RTV ziet Dessel de beslissing niet als afstel, maar wel als uitstel en een kans om de stap naar 1B nog beter voor te bereiden. Momenteel staan de wit-groenen aan de leiding in Eerste Amateur met drie punten voorsprong op eerste achtervolger FC Liège en vier op Patro Eisden. 'Dessel Sport benadrukt wel dat het sportief de ambitie blijft hebben om de kampioenstitel in 1ste nationale te halen. En het hoopt de promotie ook volgend jaar af te dwingen, wanneer er 3 clubs promoveren naar het professionele niveau', aldus RTV.